HemlängtanI Miss Home

Längd: 30 minuter

Manus och regi: Joakim Haldin

Produktionsår: 2007-2008

Visat på: YLE/FST5

Hemlängtan är en dokumentär om barnarbete som filmades 2006-2007. Filmen blev klar våren 2008. Filmen handlar om Danish hemma från en liten by i Bihar i Indien. Bihar är en av Indiens fattigaste delstater.
För att hans syskon ska kunna gå i skola skickas Danish av sina föräldrar till en stad 1.000 km bort för att arbeta. Danish stannar borta ett halvt år åt gången. Han jobbar som hemhjälp åt en medelklassfamilj i delstaten Uttar Pradesh.
Under sömnlösa nätter, då Danish saknar sin familj, går han upp på taket och spelar boll.

Duration: 30 minuter

Script & director: Joakim Haldin

Produced: 2007-2008

Broadcasted at: YLE/FST5

I Miss Home is a documentary film about Danish, who lives in a small village in Bihar in India. He is send by his parents to a big city, further west, for work. The money he earns will make it possible for his sisters to attend school.

I Miss Home is a film about child labor, seen through the eyes of a little child. On sleepless nights when missing his family, Danish climbs onto the roof. Under the starry night he plays baseball as all else are sleeping.

I Miss Home was filmed during 2006-2007 in Bihar and Uttar Pradesh in India.