SångfåglarnaThe singing birds

Längd: 30 minuter

Manus och regi: Joakim Haldin

Producerat för: YLE / 2005

Visat på: YLE / TV2

Sångfåglarna är en dokumentär om Bitta och Synne som för den finlandssvenska vistraditionen vidare till dagens generation. Bitta hittar 100 år gamla visor i Litteratursällskapets arkiv – visor som ingen längre kommer ihåg. Tillsammans med Synne sjunger hon in dem på skiva, drar viskurser och s.k. visstugor och gör de bortglömda visorna till en del av 2000-talets Svenskfinland.

Duration: 30 minutes

Script/ Director: Joakim Haldin

Produced for: YLE / 2005

Broadcasted by: YLE / TV2

“The singing birds” is a documentary about Bitta and Synne who are passing the Finnish Swedish folksong tradition to the next generation. Bitta discovers over 100-year-old folksongs at archives – songs that nobody remembers anymore. Together with Synne they have recorded the songs and made them part of the 21st century.