Spår av 800 årTraces of 800 years

Längd: 10 x 8 minuter

Programledare: Anders Lennberg

Manus: Anders Lennberg & Joakim Haldin

Regi/ foto/ klipp: Joakim Haldin

Producerat för: YLE / 2009

Visat på: YLE / FST5

Spår av 800 år är en serie bestående av tio stycken åttaminuters avsnitt som handlar om gemensamma platser och historiska minnen delade av både Sverige och Finland. Serien visar upp Stockholmsmiljöer från stadens bästa och sommarvackraste sida.

Programvärd och ciceron genom Gamla Stans trånga gränder och den svensk-finländska gemensamma historien är den svenske regissören Anders Lennberg. Han berättar på ett sakligt och levande sätt om de historiska platser, personer och händelser. Publiken tas med på en underhållande och informativ resa genom århundraden i Sveriges huvudstad Stockholm.

Duration: 10 x 8 minutes

Presenter: Anders Lennberg

Script: Anders Lennberg & Joakim Haldin

Director/ Camera/ Cutter: Joakim Haldin

Produced for: YLE / 2009

Broadcasted by: YLE / FST5

Traces of 800 years is a documentary tv-serial focusing on common historical memories that Finland and Sweden share. The serial was filmed in the summer of 2009 in Stockholm and Anders Lennberg is presenter.

Traces of 800 years bring history alive in todays addresses in Stockholm. Almost every street and every old house in Stockholm has a Finnish story to tell. The TV-serial has been broadcasted at YLE/ FST5.