September uppdateringSeptember update

Höstsäsongen är här och nya projekt står för dörren. Allra först vill jag ändå lyfta fram pratshowen BIS (Bettina i Stockholm) som vi producerat för YLE & SVT. Serien sänds som bäst i Finland och har fått ett fantastiskt mottagande. Serien är så mycket mer än en talkshow, den är vårt sätt att ge bekräftelse till Sveriges största invandrargrupp, nämligen sverigefinländarna.

Överlag gör vi inga produktioner som vi inte känner starkt för. De mest kommersiella tv-produktionerna har aldrig intresserat oss. Därför är det mycket glädjande att BIS har de högsta tittarsiffrorna på kanalen. Även om tittarsiffror inte är det bränsle som driver oss framåt, så är det roligt att serien tilltalar publiken. Det femte avsnittet sändes i går den 12.9 i Finland, tre avsnitt återstår.

Samtidigt sänds vår reseserie från 2007 i repris i Finland. Serien sänds måndagar kl 17.00. På Luffen Norden passar programtablån mycket väl eftersom FST5 och SVT World nu delar samma kanalplats. Den här kanalen har rätt långt en nordisk tablå i dag.

I höst är vi sysselsatta med tre projekt. Formatutveckling, filmen Delad Historia och en dokumentärfilm. Låt mig återkomma till dem i mitt nästa blogginlägg.

Autumn is here and I would like to give you a short update of what´s going on in our company right now. First, let´s  focus on the talk-show BIS (Bettina in Stockholm) that we last year produced for YLE & SVT. This series is aired in Finland right now, five of eight epidosodes are already broadcasted.

We have gotten lots of awesome feedback on this series and every  magazine and bigger newspaper in Finland has written about the show.  As a company we are not much for viewer statistics, the most commercial productions we happily leave for other companies to produce. We focus on our story and the message, and with BIS we´re giving acknowledgement to the large group of Finnish people living in Sweden. Still, we are very happy that BIS is now the number 1 at the channel with the highest number of viewers.

As a company we have long been involved in the production of travel programs. Our third series from 2007 is at the moment boradcasted in Finland. It has been aired several times before in many countries, including Finland. But this time it is aired as the channel FST5 joines forces with SVT world, thus creating a kind of Nordic channel in Finand. A very exciting enterprise endeed.

Now then, what´s going on? Well, we have many project that we work on simultaneously. First of all we are developing new formats and series for our customers.

One of our most interesting projects is the film “Shared History”. We have a fatastic group of talanted people working on the realisation of this film.

During the Autumn we are also working on a documentary film, more info on this one later.