Norrbackagatan 60Norrbackagatan 60

Längd: 30 minuter

Huvudperson: Camilla Norrback

Manus/ regi: Joakim Haldin

Produceras för: YLE Fem 2012

Visas:  17.5.2012 kl 21.00

I dokumentärfilmen Norrbackgatan 60 får vi följa den finlandssvenska kläddesignern Camilla Norrback under sex månder. Filmen utspelar sig till stora delar på Norrbackagatan 60 i Stockholm där företagets kontor och showroom ligger.

Filmen följer designprocessen på Norrbackagatan och tittarna bjuds in bakom kulisserna i en fascinerande och färgsprakande värld av kreativitet och intensitet. Filmaren Joakim Haldin dokumenterar Camilla Norrbacks skapande från september 2011 till februari 2012 och under den perioden föds höst-vinterkollektionen 2012. Filmen följer hela processen från idé till färdiga plagg, och rymmer såväl röda mattan glamour som den hårda vardagsverkligheten för personer verksamma inom designbranschen.

I filmen möter vi en brutalt ärlig Camilla Norrback som delar med sig av sina innersta känslor kring skapande, företagande och föräldraskap.

Camilla var en av pionjärerna i Sverige när det gäller att kombinera mode och trender med en hållbarhetsideologi. Hon har alltid kännt en konflikt mellan glädjen att skapa och modebranschens ytlighet. I filmen berättar Camilla, på ett för modeskapare ovanligt sätt, om tankar kring konsumtionssamhället, möjligheten att ta en time-out från skapandet och svårigheten att kombinera föräldraskap och kläddesign.

Längth: 30 minuter

Main character: Camilla Norrback

Script/ director: Joakim Haldin

Produced for: YLE Fem 2012

Broadcast:  7.6.2012 at 21.00

In this documentary film we follow the designer Camilla Norrback in Stockholm for six months. During this period the Autumn-Winter Collection of 2012 is born.

The movie takes us into the fascinating world of colors and fashion. We get a glimpse of the glamour in the business through red carpet events, but we also understand that behind every success there is a tremendous amount of hard work.

Camilla Norrback is opening her heart to the viewers explaining about the contradictions that she feels about the fashion world. On one hand she loves the design process, but another part of her is asking whether the world need more clothing, too much is already being produced.

This led to Camilla, already ten years back, focused on eco-friendly fashion production. This has become her way of contributing in a sustainable way to the fashion business of today.