GirlpowerGirl Power

Längd: 30 minuter

Huvudperson: Vicky Österberg

Manus/ regi: Joakim Haldin

Foto/ klipp: Joakim Haldin

Ljudmix: Jonathan Wolst

Animationer: Munawer Ali

Produceras för: YLE

Visas: Våren 2014

Hur många kvinnliga trummisar har du sett på musikscenerna i år? Musikbranschen är en mansdominerad business. Men det betyder inte att att Vicky Österberg, som är vår huvudperson i dokumentärfilmen Girlpower @Vicky_Femaledrummer, inte tas väl emot då hon kliver upp på scen. Tvärtom så är hon den friska fläkt som behövs och hon tar sig an sin roll med intensitet och eufori. Vi filmade Vicky i Finland och i England under 2013-2014. Filmen har premiär den 28.11.2014 kl 20:00 på Yle Fem.

Length: 30 minuter

Main character: Vicky Österberg

Script/ dir: Joakim Haldin

Photo/ Edit: Joakim Haldin

Soundmix: Jonathan Wolst

Animations: Munawer Ali

Produced for: YLE

How many female drummers have you seen on stage this year? The music business is a man`s world and we are entering it together with a young female drummer aiming for the stars. In the documentary film Girlpower @Vicky_Femaledrummer we follow Vicky Österberg in Finland and England durng all of 2013. With intensity and euphoria Vicky tackles the barriers between where she stands today and her dreams. The film will be aired on 28.11.2014 at 20:00 on YLE.